Computerproblemen op afstand oplossen

Team

Iedereen heeft al eens computerproblemen. Het probleem detecteren, is gemakkelijk, de oplossing dikwijls niet. Via Teamviewer kan je hulp op afstand inschakelen.

Belangrijk om te weten voordat je start: om Teamviewer te gebruiken, moet je iemand kennen die het probleem potentieel kan oplossen. Dat kan iemand uit de familie zijn, vrienden of de lokale computerwinkel.

Tijdens de installatie van Teamviewer is het belangrijk om privé te kiezen, anders krijg je een voorstel om voor Teamviewer te betalen. Voor Privégebruik is Teamviewer gelukkig gratis. Na de installatie start het programma automatisch op.

Dankzij het ID en wachtwoord kan nu iemand de controle over jouw computer overnemen. Wil jij dat doen bij iemand anders? Dan vul je onder Partner-ID het nummer en daarna het wachtwoord in na verbinding.

Belangrijk: je kan te allen tijde de verbinding verbreken, bijvoorbeeld wanneer die andere persoon in dingen begint te snuffelen die jij liever privé houdt. Je moet daarvoor enkel op het kruisje klikken links bovenaan.

Het wachtwoord wordt elke keer opnieuw uniek gegenereerd nadat je de computer heropstart, dus je moet geen schrik hebben dat iemand later opnieuw verbinding maakt met je computer.

Bron: www.zdnet.be

 



Backup’s zijn belangrijk

In dit artikel wil ik je uitleggen waarom het een must is om backups te maken en hoe je dat kunt doen.
Computers kunnen crashen, vastlopen, verbranden, waterschade oplopen of gestolen worden. Alles wat erop staat is dan weg. Stel jezelf de de vraag: als ik vandaag mijn computer kwijt was, wat zou ik missen?

Voor een normale pc-gebruiker zijn vooral documenten en foto’s van groot belang, deze bestanden mogen niet verloren gaan. Ook bookmarks (favorieten) in een browser of email in het email-programma (zoals Outlook Express) kunnen van groot belang zijn.

Twee voor de hand liggende manieren om een backup te maken zijn: op cd-rom (of dvd) en op een externe harddisk. Bewaar de backups op een andere plaats dan de computer, bijvoorbeeld op een andere kamer of verdieping. Overweeg om foto’s te delen met familie, op die manier heb je meteen een backup.

 

Hoe heb ik het thuis gedaan:

Voor de backups hier, heb ik speciaal een server opgezet, die als enige rol FILESERVER heeft. De server draaid op een HP DC 5100 Tower en heeft als OS Windows Server 2008 R2.

Als backup Software gebruik ik 2 programma’s, Acronis True Image en SyncBackPro

Acronis True Image is een disc/partitie backup programma, dat ik gebruik om backups te maken van de boot patities van alle PC’s in het netwerk.

SyncBackPro is een bestand/mappen sync programma, dat ik gebruik om bestanden en mappen te syncen naar de backup server (Films, Series, muziek, homefolders, profiel folders enz)

Filebackup:

Maandag 0:01  –  Wake On Lan naar BACKUP-SRV (Backup-srv staan enkel aan als hij nodig is, milieu bewust leven he)

Maandag 0:30  –  start SyncBackPro via een geplande taak in windows

Disk backup:

Elke maandag om 6:20 geeft mijn vaste Server (DELL) een WOL (Wake On Lan) opdracht aan de PC’s  van de kinderen