Einde usenet-indexeerder Newzbin lijkt een feit

Het doek voor Newzbin, een indexeringsdienst voor usenet, lijkt definitief gevallen. De website is niet langer in de lucht. De eigenaren zouden na het verlies van een rechtszaak niet kunnen voldoen aan een aantal opgelegde schadevergoedingen.

Newzbin, dat gebruikers tegen betaling toegang gaf tot verwijzende nzb-bestanden, verloor in maart een rechtszaak die door een aantal Hollywood-studio’s was aangespannen. De site was volgens de rechter schuldig aan copyrightschending. Daarna werd het stil rondom Newzbin, maar het definitieve einde van de indexeringssite is in zicht, zo meldt Deepsharer.

Volgens de weblog, die zich in eerste instantie baseert op informatie die het van een Newzbin-redacteur via irc ontving, kan Newzbin niet de 230.000 pond ophoesten die de MPA als directe schadevergoeding opeist. Daarnaast zou een software-ontwikkelaar meer dan 500.000 Britse ponden eisen. Inmiddels is ook de website van Newzbin gesloten en verwijst het opmerkelijk genoeg naar de posting van Deepsharer.

Het is volgens de blog niet ondenkbaar dat een op Newzbin gelijkende website zal opstaan. Volgens geruchten zou een deel van de code van de site en de database in handen zijn gekomen van een hacker. Newzbin heeft zelf altijd geweigerd om de broncode van zijn site vrij te geven.

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Einde usenet-indexeerder Newzbin lijkt een feit

  1. Pingback: BSurinx.be Blog » Hackers zetten Newzbin-kloon online